SSD Kingston A400, 480GB – Review

In cazul in care laptopul tau se misca din ce in ce mai greu, nu mai esti multumit si vrei o viteza mult mai mare, fara sa-l schimbi, pur si simplu pentru ca te-ai obisnuit si te-ai indragostit de acel laptop (pentru ca mai sunt cazuri), ai o solutie foarte simpla si comuna la laptopurile noi din magazine: inlocuirea hard-diskului existent cu un SSD.

 

Vezi pret actualizat pentru SSD Kingston A400 si alege capacitatea dorita!

In acest articol iti vom prezenta unul dintre cele mai bine vandute astfel de componente din mediul online, si anume: Solid State Drive (SSD) Kingston A400, ce are o capacitate de 480 GB.

Intai de toate, va trebui sa te interesezi ce tip de SSD iti trebuie. Unele laptopuri au 2 sloturi pentru HDD si SSD, altele au doar un singur slot pentru HDD normal SATA 3 de 2,5”, care este cel mai comun printre ssd-uri.

SSD-urile au anumite avantaje fata de HDD-ul normal:

  • Punctul forte este viteza de acces a fisierelor. Dupa ce il vei instala, vei observa ca toate software-urile pe care le vei instala se vor deschide si vor rula instant, la fiecare click.
  • Rezistenta ridicata la socuri
  • Nu mai este necesara defragmentarea
  • Consum mai mic de energie

Pachetul arata in felul urmator – vine ambalat sub forma de blister:

 

 

 

 

 

Kingston A400 este un SSD standard de 2,5 inch, ce se poate achizitiona in 3 variante de capacitati: 120 GB, 240 GB si 480 GB.

In cazul in care aveti doua sloturi pentru hard-disk la laptop, puteti merge pe variantele de 120 sau 240 GB pentru sistemul de operare, sau in cazul in care aveti doar un slot, este recomandat sa il achizitionati pe cel de 480 GB, astfel sa-l puteti impari in doua partitii, una pentru sistemul de operare si una pentru datele diverse.

  • Performantele sunt unele de top pentru modelul de 480 GB: până la 500 Mb/s Citire si 450 Mb/s Scriere
  • Carcasa este realizata dintr-un plastic foarte usor, cantareste aproximativ 40 grame, abia il simti in mana.
  • Spatiu disponibil pentru stocare: 445 Gb real

Poze reale ale SSD-ului:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagini cu SSD-ul montat in locul vechiului HDD:

 

 

 

 

 

 

Vezi pret actualizat pentru SSD Kingston A400 si alege capacitatea dorita!

 

Share Button