Cum se formateaza cardul de memorie | Tutorial

Atunci cand iti cumperi un gadget, de exemplu o camera auto DVR, o camera de actiune sau o camera ascunsa intr-un gadget sub diverse forme, cei care iti vand produsul iti recomanda inainte sa formatezi cardul de memorie.

Atentie!

Pentru o buna functionare, cardul de memorie se formateaza strict in PC/Laptop si nu in smartphone sau tableta.

Cum formatam cardul de memorie?

Cel mai raspandit format si cel mai utilizat la ora actuala este cardul de memorie microSD. Fiind un accesoriu foarte mic, pentru formatarea acestuia avem nevoie de: un adaptor microSD in forma de stick de memorie (in mare parte acesta este inclus in accesoriile gadgetului pe care il cumparati) sau il puneti in adaptorul de card SD pe care il introduceti in card-reader-ul dvs de la PC/Laptop

Dupa ce l-am introdus in PC, in mod normal o sa va apara fereastra de autoplay. Nu dati click pe nimic, ci mergeti in My Computer.

In My Computer, cardul dumneavoastra va aparea sub denumirea generala de Removable Disk. (drive letter – este atribuita aleatoriu in functie de ce partitii aveti)

 

 

 

  1. Dati un click pe drive si selectati-l
  2. Dati click dreapta pe mouse, va apare o fereastra in care selectam Format

  1. In fereastra nou aparuta ne asiguram ca avem selectat asa: File system -> FAT32 (Default) ; Allocation unit size -> Default ; Volume label -> daca doriti sa puneti neaparat un nume cardului, dar daca folositi la o camera foto/video, v-am recomanda sa lasati gol ; Asigurati-va sa fie bifat Quick Format ;

  1. Apasati START
  2. Sistemul va informeaza asupra faptului ca urmeaza ca toate datele existente sa fie sterse de pe card, alegeti OK
  3. La final dupa ce formatarea este gata, va fi afisat mesajul de mai jos:

  1. Din bara de start, dreapta jos, faceti click pe pictograma ce indica folosirea activa a portului USB si alegeti Eject USB storage.

  1. Acum puteti scoate cardul si il puteti introduce in camera dvs.

 

Daca v-a placut acest ghid nu uitati ca atunci cand va faceti cumparaturile online sa treceti si pe la noi si sa ne dati un click. Spor la cumparaturi!

 

Alege card de memorie microSD 16 GB
Alege card de memorie microSD 32 GB
Alege card de memorie microSD 64 GB
Share Button