Aeroterme auto – Info si prezentare model

Sezonul rece se aproprie cu pasi repezi iar in afara de casa, la care sunt variante vaste pentru a o incalzi, iata ca au aparut variante alternative pentru a incalzi si…autoturismul. Orice am face, este inevitabil ca intr-o zi racoarasa de toamna sau iarna sa avem nevoie sa facem un drum cu masina.

Unele autoturisme se incalzesc mai repede, cum sunt cele cu motoare pe benzina, insa, cum marea majoritate a autoturismelor sunt diesel, acestea se incalzesc foarte greu, uneori chiar si dupa 10-15 minute dupa ce pornim la drum.

Iar, inainte de a incalzi habitaclul, bineinteles, avem parbrizul inghetat si va trebui sa ne ocupam si de acesta.

O solutie pentru cele mentionate mai sus a aparut deja pe piata: aerotermele auto.

Au diverse functii: de ventilare a aerului masinii intr-o zi calduroasa (atentie! nu are freon, nu ofera aer rece ca AC ; functie de incalzire instant in zilele racoroase si functie de dezaburire si dezghetare a parbrizului.

La majoritatea modelelor, alimentarea se face prin conectarea mufei de 12V la bricheta. Aici facand referire la modelele mici, ieftine, cu o putere de 150-200W. Mai sunt modele care au si acumulator propriu, sunt modele care au o putere mai mare, ce pot incalzi un microbuz sa spunem, insa acestea au nevoie de un invertor auto si la pret este de cateva ori mai mare.

In cele ce urmeaza vom prezenta un model de aeroterma 2 in 1 foarte accesibil pe piata, la un pret redus, care totusi nu emite foarte mari pretentii, insa pentru o utilizare de zi cu zi utilizarea ei va fi satisfacatoare clientului.

Este comercializata sub mai multe branduri, depinde de cine este vanduta.

Pachetul ei contine: aeroterma in sine, suport si adaptor prin care puteti regla orientarea aerotermei, cablu alimentare la 12v si banda dublu-adeziva pentru montare bord

Avand o putere de 150 W este foarte potrivita si recomandata pentru utilizarea in autoturismele mici si cele hatchback.

Alimentarea acesteia este cea mai la indemana si cea mai simpla, anume conectarea la 12V la mufa de bricheta auto.

Este o aeroterma 2 in 1, deci are functie si pentru racire dar si pentru incalzire. Poate dezaburi si dezgheta atat parbrizul cat si luneta masinii.

Setarile se pot face foarte simplu si comod, aceasta avand pe lateral un comutator care indica I – aer rece si II – aer cald. Este un model simplu, clasic, fara alte functii suplimentare.

Dimensiunile sunt:

13 cm lungime

11 cm latime

4 cm inaltime

Cablul de alimentare are aproximativ 1,5m

Pentru a avea un randament cat mai eficient, trebuie sa alegeti cu atentie locul in care doriti sa o fixati. Aceasta are neaparat nevoie de un spatiu imprejurul ei, undeva aproximativ la 20 cm pentru a nu supraincalzi suprafete si pentru a-si trage aerul necesar pe care urmeaza sa-l incalzeasca.

Pentru o incalzire a habitaclului si a persoanelor din autoturism, puteti amplasa aeroterma pe consola, fix in partea centrala (unele modele vin in pachet si cu o banda dublu-adeziva).

Ca si concluzie, o mini-aeroterma este un accesoriu foarte util in zilele de iarna sau de toamna mai racoroase, este un produs accesibil pe care il poti achizitiona la un pret mic (sub 100 lei in principiu) care te va ajuta sa te incalzesti si sa dezgheti parbrizul pana cand sistemele autoturismului incep sa-si faca treaba.

 

Vezi pretul actualizat pentru acest produs

 

Share Button